Lider I af mosegrise?
Mosegrisen, også kaldet vandrotte, kan ødelægge din græsplæne fuldstændig, få dine frugttræer til at gå ud ved at æde rødderne og æde grøntsagerne i din køkkenhave. Tegnene kan være skud i græsplænen og andre steder og huller, de anvender til ”indgang/nedgang.
I modsætning til muldvarpen, er mosegrisen vegetar, hvor muldvarpen er kødæder. Mange gange forveksler man skuddene fra mosegrisen med muldvarpeskud, men man kan typisk se deres gangsystem under græstæppet, som en ”bule” opad og følge mosegrisens færden, når de bevæger sig rundt. De laver lange gangsystemer og ofte er du ikke i tvivl om deres tilstedeværelse og man skal i gang med bekæmpelse omgående. Muldvarpens gange er længere nede i jorden en mosegrisens.
Mosegrisen er helt klart et skadedyr, man ser mange steder; i parcelhus haver, ude på landet og i frugtplantager. Mosegrise formerer sig hurtigt, så hvis du ikke kommer i gang med bekæmpelse, så vil du have faste beboere i din have og dermed en undermineret græsplæne med skud og huller.
Det er altid en god idé, at kontakte naboer. Hvis naboerne har mosegrise og ikke får bekæmpet, så vil naboens mosegrise komme til dig på trods af, at du har fået bekæmpet.
Mosegrisen er en studsmus, der ofte opholder i nærheden af søer, moser og vandløb. Til sammenligning med muldvarpen der er tilpasset livet under jorden, har mosegrisen større ører og øjne og færdes også over jorden. Mosegrisen forekommer i stort set hele Danmark på nær nogle få øer.
Hjælp dig selv ved dagligt at samle nedfaldsfrugt op, så mosegrisen ikke har dette ”tag selv bord”. Det lokker mosegrise (og hvepse) til.
Dansk Skadedyr bekæmper mosegrise, men kom gerne i god tid.